Последен танц за Серхио Люл в Реал Мадрид (видео)


Последен танц за Серхио Люл в Реал Мадрид (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
25-07-2024 21:30 | BGbasket.com

Реал Мадрид напомни за себе си в селекционно отношение. Испанците не смятат да се разделят с една от своите легенди. Сърце и душа с екипа на мадридчани ще продължи да дава Серхио Люл, анонсираха по-рано през деня официално от клуба. Испанецът ще прекара още един сезон в редиците на „белите“, като се очаква той да бъде последен в неговата легендарна кариера.

 

 

 

Гардът защитава цветовете „лос меренгес“ от 2007 година насам и за това време успя да увековечи името си в тяхната история. Не беше по-различно и през миналия сезон, когато допринесе за спечелването на златния требъл- титлата в Лига Ендеса, Купата на Краля и Суперкупата на Испания, както и за среброто в Евролигата. Испанският национал остави срещу името си средни показатели от 7.8 точки, 1.1 борби и 1.9 асистенции за 33 мача в Евролигата, докато в испанския елит записа по 8.1 точки, 1.3 овладени под двата ринга топки и 2.1 завършващи паса за 36 срещи.

 

 

 

Колекцията на родения в Махон играч блести с три трофея в Евролигата. Към нея можем да прибавим още седем титли в Лига Ендеса, шест купи на Краля и осем суперкупи на Испания. Има и една Междуконтинентална Купа, като е избран за Най-полезен играч през 2015 г. MVP на редовния сезон в турнира на богатите . Може да се похвали и със същата индивидуална награда за редовния сезон в испанския елит. Има още две награди за MVP на финалите в ACB лигата, два приза за Най-полезен играч на Купата на Краля и три такива в надпреварата за Суперкупата на Испания.

 

 

 

Сред постиженията му се нареждат и изборът в Отбора на десетилетието в най комерсиалната клубна надпревара на Стария континент в периода 2010 – 2020 г. През 2017 г. бе селектиран в Идеалната петица на сезона в Евролигата, а в испанския елит на три пъти попадна в Идеалния отбор.

 

Кариерата на 36-годишния баскетболист преминава още през местните Манреса и Олеса. През 2009 г. 191-сантиметровият плеймейкър попадна в Драфта на НБА, след като бе селектиран под №34 от Хостън Рокетс.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Серхио Люл, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи