Маргарита Маринкова: Вярвам, че имаме шансове да влезем в четворката


Маргарита Маринкова: Вярвам, че имаме шансове да влезем в четворката
(сн. FIBA.basketball)
01-08-2024 17:33 | Деляна Кадиева

Националният отбор на България за девойки U18 започва след ден участието си на Европейското първенство в Дивизия B. Турнирът ще се проведе в периода 2–11 август в Плоещ, Румъния, а съставът ни е в група А с отборите на Норвегия, Северна Македония, Ирландия и Гърция. Преди началото на шампионата пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Маргарита Маринкова сподели повече за представянето на момичетата по време на подготовката и целите на тима на Европейското. Ето какво разказа тя:

 

Как премина подготовката ви за Европейското първенство и готови ли са момичетата вече за предстоящите мачове?

 

Много съм доволна от старанието на момичетата по време на подготовката, трудиха се и се стараха много да изпълняват нашите указания. Мисля, че са готови и се надявам трудът им да бъде възнаграден.

 

Изиграхте четири домакински контроли, както и мачове в Чехия. Достатъчни ли бяха те според вас тези срещи и доволна ли сте от отношението, което момичетата показаха по време на тези контроли?

 

Достатъчни и много полезни бяха за нас. Доволна съм от момичетата, показаха характер и желание. Поздравявам ги за положение труд.

 

Има ли здравословни проблеми в отбора преди Европейското първенство?

 

Не, всички са здрави и готови за предстоящите мачове.

 

Какво е мнението ви за съперниците в групата, успяхте ли да ги проучите и да се подготвите добре за тях?

 

Гърция е фаворитът в групата, завършиха трети миналата година на Европейското в София, играли сме с тях в последните три години няколко пъти, побеждавали сме ги и те нас. Останалите отбори също са преодолими, познаваме ги и сме се готвили за тях.

 

Какви са целите, които сте си поставили за този турнир?

 

Първата цел е да излезем първи или втори в групата. Крачка по крачка ще вървим напред. Вярвам, че имаме шансове да влезем в четворката. Пожелавам на момичета да бъдат здрави, силни и да вярват в себе си и в отбора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени), Маргарита Маринкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи