Успешен старт за девойки U18 на Европейското в Плоещ


Успешен старт за девойки U18 на Европейското в Плоещ
(сн. FIBA.basketball)
02-08-2024 15:29 | BGbasket.com

Националният отбор на България за девойки U18 започна с успех участието си на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Плоещ, Румъния. В първия си мач от турнира тимът ни надви Норвегия с 51:45.

 

В следващия си мач от група А съставът на Маргарита Маринкова ще се изправи срещу Ирландия, като двубоят е на 3 август (събота) от 18:30 часа.

Срещата започна равностойно в началните минути, а българките завършиха първия период със 7 поредни точки и след края й бяха напред с 13:10. Ниската резултатност се запази и през втория период, след който обаче съперникът изравни за 21:21 на почивката.

Пропуските и от двете страни продължиха и след паузата. Норвегия поведе за първи път в мача с точка, но баскетболистките на Маргарита Маринкова бързо си върнаха лидерската позиция, за да стигнат до двуцифрена преднина и преди последната десетка да водят с 40:31.

 

Авансът на българките започна да намалява след натиск от съперника им в последния период, но тимът ни успя да удържи отбора на Норвегия до сирената.

Деница Манолова завърши срещата с дабъл-дабъл с 15 точки и впечатляващите 18 борби. Елена Драгоева финишира с 14, 4 асистенции и 6 откраднати топки, Димана Костова е с 10 и 7 борби.

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U18 ОТ МАЧА С НОРВЕГИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА ДЕВОЙКИ U18, ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2023 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи