Манолова оглави индивидуални класации в Плоещ, още пет българки в Топ 10


Манолова оглави индивидуални класации в Плоещ, още пет българки в Топ 10
(сн. FIBA.basketball)
12-08-2024 19:01 | BGbasket.com

Националният отбор на България за девойки U18 остана на крачка от медалите и спечелване на квота за Дивизия А, след като завърши на четвърто място на Европейското първенство в Плоещ.

 

Нито една от баскетболистките на Маргарита Маринкова не бе избрана и в Идеалната петица, макар Деница Манолова да оглави няколко индивидуални класации. Освен нея, още пет българки завършиха в Топ 10 по различните показатели.

 

Манолова стана най-добър борец със средно по 12.1 овладени топки на мач, като завърши първа и по направени дабъл-дабъла – единствената с пет на шампионата от седем мача. Освен това тя е баскетболистката и с най-много минути на паркета – по 35.4. Тя завърши девета при реализаторите с по 15.7 точки на мач, а всичко това й донесе второто място по ефективност с коефициент 22.3.

 

Сред баскетболистките, прекарали най-много време в игра, е и Димана Костова, която се нарежда десета по този показател с по 31.9 минути. Тя е и девета при стрелбата от тройката с успеваемост от 46.7%.

 

Николета Стойнова също намери място в Топ 10 на две класации. Тя е лидер по изпълнение на наказателни удари със 100% вкарани, с което обаче могат да се похвалят още 20 състезателки. При стрелбата от игра Стойнова се нарежда седма с 57.7%.

 

Ина Димова оглавява класацията за успеваемост при стрелбата за две точки със 100% успеваемост, с колкото са и още четири баскетболистки, но трябва да се отбележи също, че това е с минимален брой опити.

 

Елена Драгоева се нарежда втора по асистенции с 4.3, докато Гергана Маданкова е трета по този показател с 4.1.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи