ФИБА наложи 5-годишно наказание на Михаил Комбаков за залози


ФИБА наложи 5-годишно наказание на Михаил Комбаков за залози
(сн. НБЛ)
21-08-2024 12:05 | BGbasket.com

ФИБА наложи 5-годишно наказание на Михаил Комбаков. Бившият младежки национал е със забрана да изпълнява своите функции, както и да участва във всички дейности на международната централа или свързани с нея, съобщават от Българската федерация по баскетбол.

 

Причината за санкцията на гарда е залагане на баскетболни състезания, възпрепятстване на разследването и нарушаване на задължението за докладване. Неговото наказание започна да тече още с временното спиране на правата му, следователно изтича на 21 ноември, 2028 г.

 

За последно Комбаков бе част от Берое, където стартира и през миналия сезон, но последният му мач беше на 19 ноември 2023 година. Той е юноша на тима от Стара Загора, а в кариерата си е играл и за Хебър Пазарджик.

 

Михаил Комбаков е четвъртият българин със спрени права в последните месеци след Теодора Динева, Мартин Стефанов и Бойко Миленков.

 

По този повод БФ Баскетбол отново напомни, че подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра. Освен това от федерацията за пореден път призоваха всеки, който има информация за нарушения, да докладва своевременно.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Михаил Комбаков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи