Чековски се подлага на операция


Чековски се подлага на операция
28-05-2007 16:39

Крилото на Лукойл Академик Гиорги Чековски ще претърпи днес в 17 часа хирургическа интервенция в клиниката Св. Панталеймон в София. Македонският състезател ще оперира глезен. Операцията е чисто козметична (изчистваща) и ще бъде извършена лично от доцент Д-р Тони Георгиев.
Чековски се оплакваше от остри болки в десния глезен още по време на плейофите, но обстоен преглед показа, че баскетболистът няма сериозна травма и не са засегнати тъкани, връзки или ставната капсула.   Крилото има костни израстъци в областта на десния глезен, които трябва да бъдат оперативно. Поради тази причина, македонският национал не се прибра в родината си досега.            
Утре Чековски ще бъде изписан и в ранния следобед и ще потегли за Македония. Той е един от последните баскетболисти на Лукойл Академик, който все още е в България. Възстановяването на Чековски ще трае един месец, след което той ще може да се присъедини към македонския национален отбор за подготовка за предстоящите Евро квалификации. 
Македонецът е с изтекъл договор. Ръководството на Лукойл Академик ще започне евентуални преговори с крилото след 20-ина дни, когато ще започне работата по изграждане на отбора за сезон 2007-08.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи