Четвърта международна среща по европейския проект Team Up се проведе в София


 Четвърта международна среща по европейския проект Team Up се проведе в София
(сн. БФБ)
18-09-2024 16:53 | BGbasket.com

Българската федерация по баскетбол бе домакин на четвъртата международна среща по европейския проект „Team Up“, финансиран по програмата Еразъм + Спорт. Работната среща се проведе във вторник в една от наскоро ремонтираните конферентни зали в спортна зала „Триадица“ в София.

На нея присъстваха треньори и мениджъри от партньорите по проекта Български футболен съюз (БФС), Общината в град Трани, Италия и сдружението с нестопанска цел „GEA“ от италианския град Падуа.

Всяка организация сподели опита и плановете си за промотиране на създадената от Виенския университет платформа за обучение и подпомагане на работата на треньори и учители по физическо възпитание. Тази платформа бе представена на българските треньори по баскетбол от доц. Мариана Борукова, която е автор на част от съдържанието на платформата, по време на националния треньорски семинар през юли това лято. Тогава платформата не беше напълно готова технически и достъпът до нея бе ограничен, но съвсем скоро предстои нейното официално представяне пред баскетболната общност в България.

БФБ и БФС планират съвместна проява, на която ще бъдат поканени столични училища и ще бъде предоставена възможност на учениците да опитат упражнения и по двата спорта, а учителите по физическо възпитание ще бъдат обучени да ползват платформата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи