Любомир Киров: Ние сме по-подготвеният отбор от Спартак


Любомир Киров: Ние сме по-подготвеният отбор от Спартак
(сн. НБЛ - архив)
28-09-2024 22:25 | Деляна Кадиева

Любомир Киров добави нов трофей в своята колекция. След като през май изведе Рилски спортист до титлата в Sesame НБЛ, старши треньорът вдига и Sesame Суперкупата на България. Рилецо матира Спартак Плевен с 95:76 в спора за отличието в “Арена Самоков”. Наставникът не скри своето задоволство от спечелената купа в залата на самоковския тим, но допълни, че отборът все още има какво да подобрява.

 

Разбира се, че е приятно усещането да спечелим в нашата зала. Отдавна не сме печелили тук, така че съм много щастлив от този факт. Определено сме по-подготвеният отбор от Спартак Плевен в момента. Изиграхме добър мач, но все още имаме много неща да изчистваме в играта си. Смятам, че Спартак ще изглежда по-различно в следващия път, когато играем срещу него. Агресията ни в защита, бързата ни атака и отборният баскетбол днес бяха на нивото, на което трябва да бъдат. Доволен съм от мача.

 

Тези мачове, които изиграхме от Шампионската лига в Турция, много ни помогнаха. Сверихме си часовниците срещу много силни отбори. Много класни тимове и в групата, в която попаднахме, но, смятам, че сме готови за мачовете във ФИБА Къп. Там се играе на различна скорост, играчите са различни, усилието трябва да бъде по-голямо. Няма да бъде лесно, но ще дадем всичко от себе си във всеки един мач и срещу всеки един съперник, независимо дали в България или във ФИБА Къп”, сподели наставникът на тима от Самоков.

 

Юре Планинич го познавам много добре, гледал съм го много пъти. Младо момче е, може да играе като център, ние отдавна не сме имали такъв висок човек. Това беше целта да го привлечем, благодаря на ръководството и нашия президент, че успяме да го направим. Все пак той е на 24 години и все още има какво да учи, но е добро попълнение за нашия отбор под коша, където ирата е доста твърда”, заяви Киров. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Любомир Киров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи