Стара Загора с бронзовите медали


Стара Загора с бронзовите медали
Албена Бачкова бе най-добра за Стара Загора
30-05-2007 17:47

В решителната битка за третото място от Държавното първенство за жени отборът на Стара Загора надделя над Дунав Еконт с 87 - 81.
Мачът бе оспорван от началото до самия край, като дори в последните минути състава на домакините доигра мача само с 4 състезателки на терена. Отборът на Стара Загора, известен със своята къса скамейка бе записан само със 7 състезателки за срещата. За последните 2 минути и 22 секунди обаче тимът на Николай Боруков остана само с 4 баскетболистки на терена след като Анна Римпова, Добринка Мочева и Христина Минкова напуснаха за по 5 лични нарушения. В този момент домакините имаха 2 точки преднина и не само успяха да не позволят на гостенките да обърнат статуквото, но и увеличиха аванса си до 6 точки накрая.
Албена Бачкова бе най-добрият играч от отбора на Стара Загора след като отбеляза 29 точки, докато един от най-полезните играчи в нашето първенство Анна Римпова завърши с 20 точки, 8 борби и 6 откраднати топки .
Треньорът на гостите Стефан Стефанов използва по-дългата си скамейка и през по-голямата част от мача не позволи на Стара Загора да се откъснат в резултата. Спортното щастие обаче не се усмихна на русенки и те загубиха срещата. Въпреки този факт, не може да отречем безспорният напредък на Дунав Еконт този сезон. Не успяха да вземат медали, но и четвъртото място за тях е успех като се има предвид отборите заели призовите места.
Румънката Светлана Драгушин бе най-резултатна за гостенките с 20 точки, докато младите надежди Даниела Петева и Даниела Георгиева завършиха съответно с 19 и 16 точки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи