Реал Мадрид намери печелившата формула срещу Партизан (видео)


Реал Мадрид намери печелившата формула срещу Партизан (видео)
(сн. euroleaguebasketball.net)
11-10-2024 00:00 | BGbasket.com

Реал Мадрид ликува за първи път през новия сезон в Евролигата. Селекцията на Чус Матео матира Партизан с 93:86 в среща от втория кръг, изигрна в "Уизник Сентър". Действащите вицешампиони в турнира на богатите се пребориха за едноличното водачество във втората част и до финалната сирена отблъснаха щурма на сърбите, които допуснаха втори грешен ход.

 

Срещу името на испанците вече личат победа и загуба, а съставът на Желко Обрадович все още не познава вкуса на успеха в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент. На 15 октомври (вторник) Реал ше има визита на друг испански съперник - Баскония, докато "гробарите" ще домакинстват на Байерн Мюнхен. 

 

 

 

Началните минути се превърнаха в размяна на успешни стрелби. Марио Накич и Габриел Лундберг се нагърбиха с отговорността за гостите, докато от другата страна огънят бе поддържан от Марио Хезоня, Ели Ндайе и Валтер Таварес. Това се оказа достатъчно двата отбора да фиксират 24:24 в края на дебютния период.

 

 

 

Домакините нанесоха първи по-сериозен удар през следващата десетка и резултатът не закъсня, тъй като Серж Ибака, Габриел Дек и Екзейвиър Нейтън-Марс. Тайрик Джоунс взе нещата в свои ръце и се погрижи сърбите да не дават заден ход, но Ибака бе под пара и направи така, че испанците да се приберат в съблекалнята при 50:47.

 

 

 

„Белите“ се постараха водачеството да остане в ръцете им и в хора на третата част. „Гробарите“ за пореден път проявиха характер и се върнаха в играта, като на сцената изгряха Стърлинг Браун и Ваня Маринкович. Все пак мадидчани си издействаха 4-точков аванс след 30 минути игрово време.

 

Комбинираните усилия на Джанан Муса и Нейтън-Марс поставиха силно начало на заключителната чевърт „лос бланкос“, които намериха пътя към двуцифрения актив. Карлик Джоунс и Франк Нтиликина подхванаха поредния подем за отбора от Белград, но Факундо Кампацо и Ндайе окончателно довършиха започнатото за тима от Мадрид.

 

Серж Ибака остави на сметката си 15 точки и 7 борби за Реал. Екзейвиър Нейтън-Марс и Джанан Муса се разписаха с по 12 точки, Марио Хезоня и Ели Ндайе нанизаха по 10.

 

Карлик Джоунс отвърна за сърбите с 15 точки. Ваня Маринкович и Стърлинг Браун имат по 12, Франк Нтиликина и Тайрик Джоунс приключиха с по 11.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Партизан, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи