Нов шамар за Балкан във ФИБА Къп


Нов шамар за Балкан във ФИБА Къп
(сн. balkan-basket.com)
16-10-2024 21:48 | BGbasket.com

Балкан записа нова тежка загуба в груповата фаза на ФИБА. След поражението от Билбао преди седмица, баскетболистите на Васил Христов днес отстъпиха и на словашкия Приевидза, този път на свой терен със 70:89, след като още в началните минути допуснаха над 20 точки пасив и така и не успяха да се върнат след това.

 

Следващият двубой на отбора от Ботевград отново е във ФИБА Къп – след седмица у дома срещу грузинския Кутаиси 2010, тъй като по програма почива в предстоящия кръг в Sesame НБЛ.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Балкан започна много слабо мача и само след седем минути игра позволи на съперника да се откъсне с 23:2. „Зелените“ подобриха малко защитата си в оставащото време от първата четвърт, но след края ѝ изоставането им отново бе внушително – 11:26. Макар да свалиха разликата до 11 в началото на втория период, след това те лесно позволиха на Приевидза отново да вземе инициативата и на почивката да се откъсне с 49:28.

 

Кошмарът за Балкан продължи и след паузата, като гостите продължиха да увеличават аванса си и след като за кратко той достигна и 29, последната четвърт дойде при 72:46 в тяхна полза. Серия от 12:3 в полза на ботевградския тим даде начало на заключителната част, като до края разликата падна още, но когато мачът вече отдавна се доиграваше.

 

Най-резултатен за Балкан бе Георги Герганов с 16 точки. Константин Тошков записа 15 точки и 7 асистенции, а дабъл-дабъл в дебюта си в турнира направи Георги Боянов – 13 точки и 11 борби.

 

Кори Рийвс не взе участие в срещата, а останалите трима чужденци в тима вкараха общо едва 12 точки.

 

За победителите над всички бе Дейшон Смит с 22 точки, 20 има Кийт Джордан.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, ГРУПА J, СЕЗОН 2024/2025

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, ГРУПА J, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи