Васил Христов: Всичко може да се случи, никой не е застрахован


Васил Христов: Всичко може да се случи, никой не е застрахован
(сн. balkan-basket.com)
16-10-2024 22:40 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Васил Христов отправи критики към представянето на чужденците при тежката загуба от Приевидза във ФИБА Къп. Макар на този етап да не коментира промени в състава, той не изключи и тази възможност. Ето какво още сподели наставникът след срещата:

 

„Лицето на Балкан е непостоянно, което е най-големият ни проблем. Само преди три дни играхме чудесен мач във Варна, където изиграхме и най-добрият си мач в защита и такова преминаване в такива големи приливи и отливи не е нормално и трябва да вземем мерки. В този отбор има чуждестранни състезатели, които трябва да разберат, че като дойдеш в Балкан, трябва да се хвърляш със сърце и да се раздаваш, защото след като могат да го направят другите момчета, значи абсолютно всички могат и аз очаквам много по-голямо представяне от тях. Това, което видяхме днес и приносът им днес липсваше. Кори Рийвс не игра по мое решение, няма здравословни проблеми.

 

През следващата седмица играем срещу Кутаиси от Грузия. Ще имаме повече време да се подготвим, тъй като нямаме мач в първенството. Надявам се да го направим по най-добрия възможен начин и да изглеждаме различно, защото видяхте, че в последните 15 минути на терена имаше раздаване и енергия – нещо, което искам да виждам постоянно. Момчетата, които го показват, без значение на каква позиция са и колко са големи, те ще са тези, които ще получават шанс на терена.

 

Най-важното за Георги Боянов е да възвърне физическата си форма. Той не е тренирал дълго време, тъй като ситуацията с Черноморец беше неясна. Те нямаха тренировъчен процес, той се готвеше индивидуално, но това не може да се замести с отборната работа. Така че за него беше важно да престои повече време на терена. Буквално този мач беше една добра подготовка за него за следващите. Той тепърва ще разкрива потенциала си. Сигурен съм, че ще ни даде положителни неща.

 

Не се притеснявам за мястото си. Това е нещо, което не мога да контролирам, то е решение на ръководството. Аз съм длъжен да си върша работата, да търся проблемите, когато ги има и да се опитвам да ги решавам, да развиваме и подобряваме играта си във всеки аспект. Най-важното е да разберем, че трябва да играем с различно желание и различна енергия за Балкан. Тези, които го правят, ще бъдат тези, които играят.

 

Няма проблеми в съблекалнята. Млад и нов отбор сме, трябва да се напаснат ролите. Всеки първо трябва да погледне какво той дава на отбора, а не да изисква отборът да му даде. Това е манталитет, отношение и старание. Постоянно говорим за тези неща и всичко трябва да се промени, иначе ние ще търсим промени.  Всичко може да се случи, никой не е застрахован от нищо, нито американец, нито българин. Раздаваш ли се за Балкан, си част от Балкан.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи