Миньор 2015 ще гласува доверие на чужденец


Миньор 2015 ще гласува доверие на чужденец
(сн. BGbasket.com)
17-10-2024 16:52 | Деляна Кадиева

Миньор 2015 се подсили малко след старта на сезона в Sesame НБЛ. „Чуковете“ добавиха ново чуждестранно име към състава си. Наставленията на Георги Младенов ще изпълнява Антонио Бъркс, а новината пред BGbasket.com потвърди президентът на клуба Николай Горанов. Както съобщихме преди дни американецът беше на проби, но е бил одобрен и ще остане в тима от Перник до края на 2024/2025.

 

Припомняме, че гардът бе привлечен в Ямбол през последните дни на септември и взе участие в контролите. Впоследствие той остана без отбор, тъй като „жълто-сините“ се отказаха в последния момент да бъдат част от елита, макар че го картотекираха за тима в ББЛ А група.

 

25-годишният баскетболист ще замени Иван Делгадо, който си тръгна внезапно от „жълто-черните“, като за него това ще бъде първи професионален сезон. Досега 188-сантиметровият плеймейкър е бил част още от Уабаш Валей Колидж и Колумбия Колидж.

 

Антонио Бъркс ще бъде картотекиран и се очаква да дебютира за Миньор още утре (петък). Момчетата на Младенов ще гостуват на Спартак Плевен в мач от третия кръг. Срещата ще започне от 19:00 часа в зала „Балканстрой“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Антонио Бъркс, Миньор 2015, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи