Янко Янков: Заслужавахме победата, но нищо не идва подарък


Янко Янков: Заслужавахме победата, но нищо не идва подарък
(сн. НБЛ)
20-10-2024 15:41 | Max Sport 2

Старши треньорът на Шумен Янко Янков бе разочарован след загубата от Берое у дома, при която тимът му водеше през повечето време на мача, на моменти и с 15 точки. Ето какво сподели наставникът след срещата:

 

„Обърка се това, че спряхме да играем в защита. Последната част получаваме близо 30 точки, да не говоря, че последните две минути, при 8 за нас, е серия 10:0 за противника. Трябваше ни една добра защита и мачът свършваше. През второто полувреме допуснахме страшно много технически грешки, което даде възможност на протинивка да отбележи лесни кошове.

 

Ние губим нача не под коша, а с две тройки, въпреки указанията да играем по-широко. Но поемам си отговорността. Когато загубиш с 1-2 точки, в повечето случаи треньорът е виновен. Не бягам от отговорност, наистина днес в по-голямата част играхме по-добре от Берое и заслужавахме победата, но нищо не идва подарък, трябва всеки да си го вземе сам.

 

Винаги може по-добре, натежа Зечич, натрупа и умора, близо 39 минути игра, нямаме равностойна смяна на този пост. Също Берое се адаптира към него, взеха мерки, играха по-агресивно и това уби агресията му в нападение.

 

Трябва да повторим тази игра срещу Черно море, даже малко да се надскочим. Те са доста добре селектиран отбор, да нямат победа, но тежко се играе във Варна и те са фаворити определено. Надявам се да успеем да ги изненадаме, зависи от нас.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи