Рилски се измъчи, но се справи с Левски


Рилски се измъчи, но се справи с Левски
(сн. НБЛ)
20-10-2024 19:09 | BGbasket.com

Рилски спортист взе очаквана, но много измъчена победа като гост на Левски в Sesame НБЛ - 74:64.


Въпреки много по-младия и неопитен състав, Левски игра като равен с шампиона почти през целия двубой.


Дали по-ранният час на мача или очакванията за превъзходство на Рилски, направиха първата част много оспорвана и доста слаборезултатна. Гостите стартираха с куп пропуски от далечно разстояние, преди да концентрират усилия в подкошието и така да спрат началния устрем на Левски. "Сините" направиха няколко добри комбинации в първите минути, но след това защитата на Рилски вече се бе ориентирала добре и се получи разлика. Все пак столичани успяваха да се държат близо до противника със самоотвержени изяви.


В средата на втория период Левски дори поведе с точка, но за пореден път страдаше от ахилесовата си пета - ужасен процент от наказателната линия. Тимът пропусна цели 10 от първите си 11 изпълнения от фаула. Рилски вкара първата си тройка четири минути преди почивката, но отбеляза 2 поредни за повторение на най-големия си аванс - 5 точки.


Нова тройка на Алън Арнет направи дистанцията 7, но Лъчезар Димитров отговори с такава за Левски за край на полувремето при 40:44.


Рилецо очаквано стартира взривно от съблекалнята и направи серия от 11-2, за да вземе за първи път в двубоя двуцифрена преднина.


Левски обаче не се отказа и въпреки техническото нарушение на Асен Великов за оспорване на съдийско решение, тимът на домакините се върна в мача по страхотен начин. Минута преди края на третата част от 11 разликата падна само на една-единствена точка, след четвърта тройка на Лъчезар Димитров в мача. Юре Планинич бе играчът, който крепеше Рилски спортист, а след нови два пропуска за "сините" от наказателната линия гостите имаха аванс от 60:57 преди финалната десетка.


В първите близо 5 минути от последния период единствените три отбелязани точки бяха за Рилски спортист, а Левски остана без кош. Домакините пропуснаха и още наказателни удари, а с това възможност и да подложат отново под напрежение съперника.


Всички старания на Левски в защита не успяваха да се материализират в атака, а от другата страна опитът на Рилецо наклони везните във важните моменти.


Последната част продължи до края си нервно и накъсано, с много нарушения, съдийски повторения, и отново ниска резултатност. Левски свърши и силите в заключителните две-три минути, когато буквално издиша в нападение. Рилски довърши задачата си и отново стигна до двуцифрен аванс с 90 секунди на часовника.


И тогава не мина без напрежение с техническо и за пейката на Рилски, напълно излишно при вече решен мач.

 

Александър Янев бе най-резултатен за победителите с 14 точки, плюс 7 борби. С 13 точки и 10 борби се отчете Юре Планинич, а Алън Арнет реализира 12 с 6 борби.

 

За домакините по 12 точки вкараха Лъчезар Димитров и Златин Георгиев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи