Липсата на постоянство остави Спартак без победа в Европейската северна лига


Липсата на постоянство остави Спартак без победа в Европейската северна лига
(сн. Newcastle Eagles/Facebook)
22-10-2024 23:25 | BGbasket.com

Спартак Плевен преклони глава в Европейската северна лига за трети пореден път. Селекцията на Любомир Минчев отстъпи пред Нюкасъл Ийгълс с 61:75 в мач от група А, изиграна във "Верту Моторс Арена". "Синьо-белите" дадоха отпор, но липсата на постоянство не им позволи да погледнат по-смело към обрата през целия мач и съставът на Марк Стютел отблъснаха всеки техен щурм, за да се пребори за втори последователен успех в турнира. Освен това българите бяха 12/23 при стрелбата от наказателната линия, докато техните съперници  се представиха доста по-добре в този показател - 18/23.

 

В игра за спартаклии се завърна Калоян Пенев. Тимът от Плевен продължава да е с празни ръце в надпреварата и вече има на сметката си три загуби, а англичаните  могат да се похвалят с пълен актив от два успеха. Следващият мач за Спартак в турнира е планиран за 27 ноември, когато ще домакинстват на Тарту, докато ден преди това "орлите" ще приемат Джики Варшава.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

 

 

Сенека Найт и Джошуа Хибърт създадоха доста главоболия на българската защита, а това неимоверно се отрази на резултата, повеждайки с двуцифрени изражения в откриващите минути. Гостите позатегнаха защитата, а проблясъците им в нападение дойдоха единствено от Крис Кийлинг, но Коул Лонг настрои мерника си зад дъгата  и с погрижи англичаните да се отскубнат с 13 точки в края на встъпителния период.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ENBL (@enbleague)

 

 

Неизчерпаемата енергия на Милен Захариев съживи шансовете на „синьо-белите“ в опитите им да дадат по-голям отпор. Епизодични прояви на Дерек Кълвър и Трей Хоулел, както и нови наченки на добро представяне в дефанзифен план, накараха спартаклии да покажат зъби. Все пак тимът от Нюкасъл ъпон Тайн да се оттегли в съблекалнята при 36:31 в своя полза.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Newcastle Eagles (@newcastleeagles)

 

 

Малкъм Делпеш се зае със задачата да трови нервите на своите съперници на старта на третата част и собственоръчно върна двуцифрената преднина на домакините. Моменти по-късно Найт също започна да напомня за себе си и развали настроението на българите, за да могат англичаните да си издействат 13-точков актив след 30 минути игрово време.

 

Хоулел взе пое диригентската палка в откриващите моменти в заключителната четвърт и бе с ключова роля за поредния подем на отбора от Плевен. „Орлите“ и този път повториха сценария, връщайки си спокойствието със съдействието на Майк Окауру, Джордан Спенсър  и Делпеш. Кълвър и Килинг съхраниха надеждите на „синьо-белите“, но далечен снаряд на Хибърт във финалните акорди предопредели изхода на мача. 

 

Милен Захариев и Трей Хоулел се разписаха с по 13 точки за Спартак. Дерек Кълвър (10 борби) и Крис Кийлинг (5 асистенции) оставиха на сметката си по 10. 

 

Сенека Найт даде тон на англичаните с 15 точки и 8 борби. Малкъм Делпеш наниза 12 точки, Джошуа Хибърт (8 овладени под двата ринга топки) и Коул Лонг (5 борби) го последваха с по 11. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Европейска северна лига, Нюкасъл Ийгълс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи