Анадолу Ефес нанесе нов удар по самочувствието на Олимпия Милано (видео)


Анадолу Ефес нанесе нов удар по самочувствието на Олимпия Милано (видео)
(сн. Anadolu Efes SK/X)
25-10-2024 00:00 | BGbasket.com

Анадолу Ефес се поздрави с втори последователен успех в Евролигата и подхвана серия. Момчетата на Томислав Миятович се справиха със съпротивата на Армани Олимпия Милано след 96:84 в мач от петия кръг. В „Медиоланум Форум“ турците доминираха през целия мач и рядко даваха признаци на слабост срещу играчите на Еторе Месина, които допуснаха трети пореден грешен ход в най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент.

 

 

 

Все пак „сините“ дадоха свидна жертва в лицето на Шейн Ларкин, тъй като той напусна игра в третата част след контузия в глезена. Отборът от Истанбул има три победи и две загуби, докато италианците са само с един успех и четири поражения. На 29 октомври (вторник) Анадолу ще приеме Барселона, а Олимпия ще гостува на Баскония.

 

 

 

Точните стрелби на Ерджан Османи и Дариъс Томпсън бяха в основата на силния старт и двуцифрената разлика за гостите. До края на първата част домакините не намериха изход от трудната ситуация, в която се намираха и турците съвсем спокойно се отскубнаха с 12 точки.

 

 

 

„Сините“ продължиха с наказателната си акция и авансът им започна да придобива още по-внушителни размери във втория период. В тази част Дан Отуру, Родриг Бобоя и Илайджа Брайънт правеха каквото си поискат с италианската защита, за да изстрелят отбора от Истанбул 46:25 на голямата почивка.

 

Италианците показаха, че им омръзнало да бъдат боксова круша при подновяването на играта, когато Никола Миротич, Зак Лидей и Шавон Шийлдс съкратиха значително изоставането им. Томпсън и Бобоа напомниха за себе си, връщайки част от спокойствието на действащите носители на Суперкупата на Турция, които дръпнаха със 7 точки.

 

 

 

Във финалната десетка Роландс Шмитс и Томпсън се постараха гостите да се доберат до нова двуцифрена преднина. Миротич и Лидей оставиха минимални надежди на „червените“, но Джордан Нуора, Томпсън  и Брайънт узакониха победата на турците.

 

Илайджа Брайънт даде тон на Анадолу с 19 точки и 5 асистенции. Дариъс Томпсън завърши със 17 и 7 завършващи подавания. Джордан Нуора (5 борби), Ерджан Османи (6 овладени под двата ринга топки) и Роландс Шмитс нанизаха по 11 точки.

 

Никола Миротич бе познатият лидер за Олимпия, отчитайки се с 29 точки и 4 тройки. Зак Лидей приключи с 16 и 7 борби, Армони Брукс вкара 12.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Армани Олимпия Милано, Анадолу Ефес, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи