Рилски даде отпор на французи, но претърпя ново евро разочарование


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

22-10-2024 21:10 | BGbasket.com

 

Рилски спортист изигра най-добрия си мач до момента в турнира ФИБА Къп, но претърпя трето поражение в група F, след 60:80 от френския Ле Портел.

 

Разликата се получи в края, но Рилски имаше добри моменти в хода на срещата и стоеше близо до противника.

 

В първата четвърт самоковци играха агресивно и бързо в нападение и стигнаха до аванс от 5 точки. Гостите обаче завършиха частта със серия от 11-2 и така поведоха.

 

Френският тим направи още една силна поредица в края на полувремето, за да вземе за първи път и двуцифрен аванс. Почивката дойде все пак при нелош резултат за Рилски - 30:37.


След паузата, импулсът в играта на българския шампион бе видим, но не се задържа дълго. Още един прилив за Ле Портел качи дистанцията до 12 точки, а след три части игра отново имаше разлика от 7 точки.


В последните минути вече Рилски свали гарда, като видя, че няма сили за обрат и там вече след 13-2 за гостите стана и голямата им преднина.

 

По 11 точки за Рилски вкараха Чавдар Костов и Мирослав Васов, 10 и 8 борби добави Юре Планинич.

 

Деандре Голстън записа 23 за Ле Портел.

 


СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ ОТ МАЧА С ЛЬО ПОРТЕЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, ГРУПА F, СЕЗОН 2024/2025

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, ГРУПА F, СЕЗОН 2024/2025

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи