Любомир Киров: Яд ме е, защото не бяхме далеч от този отбор


Любомир Киров: Яд ме е, защото не бяхме далеч от този отбор
(сн. FIBA.basketball)
23-10-2024 09:27 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров обясни причините за загубата от френския Льо Портел, която бе и трета за тима му от началото на сезона във ФИБА Къп:

 

„Определено започнахме с по-голямо желание и енергия от последния мач, който играхме във ФИБА Къп. Това се видя в първите три части играхме, в края просто не издържахме срещу класен съперник. Видяхте колко трудни стрелби вкараха накрая в последните секунди, когато играем добри защити, но това е класата на френския отбор. Ние се изморихме в последната част, очевидно там загубихме мача. Имахме отворени стрелби, не успяхме да ги реализираме.

 

За пореден мач имаме проблем в нападение, но мога да кажа, че съм по-доволен от последния мач срещу Калев, защото показахме това лице, което трябва да показваме, в три части. Малко не ни достигна да се задържим до 10 или 8 точки и накрая, когато напрежението е в тях, да се опитаме да спечелим.

 

Първия мач във Фехервар започнахме доста шокирано, след това Калев въобще не ни даде шанс. Може би за днес ме е яд, защото не бяхме далече от този отбор. Малко не ни достигна.

 

Надявам се феновете да идват да ни подкрепят във всеки мач, това е началото на сезона, тепърва ще има мачове в НБЛ. Без нашата публика няма да стане. Тези момчета заслужават, те ще показват със сигурност по-добре лице, просто сега е малко по-труден период за нас, но се надявам в залата да има повече хора и да ни подкрепят. Момчетата ще продължат да се борят, независимо срещу кого играят.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Любомир Киров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи