Сърбин смени Везенков с Милър-Макинтайър


Сърбин смени Везенков с Милър-Макинтайър
(сн. Olympiacos B.C./Facebook)
23-10-2024 14:16 | BGbasket.com

Цървена звезда взе светкавични мерки след последните новини, свързани с контузията на Жоел Боломбой. Сърбите си осигуриха услугите на ново попълнение, което е доста познато име. Най-новият съотборник на Коди Милър-Макинтайър се казва Филип Петрушев, обявиха днес официално от клуба. Сърбинът ще носи екипа на „звездашите“ до края на сезона, като е под наем.

 

 

 

Както е известно, центърът бе доскорошен съотборник на друг български национал – Александър Везенков в Олимпиакос. Роденият в Белград играч се присъедини към гърците в края на ноември през 2023 година и сложи подписа си под договор за три сезона. Той се превърна в ключова фигура, но след завръщането на Мустафа Фал и Никола Милутинов се очаква неговото игрово време драстично да намалее. Освен това името му често се свързваше  за завръщане в тма Белград през лятото, когато Везенков бе привлечен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

 

 

През 2024/2025 сръбският национал помогна на „червено-белите“ да завоюват Суперкупата на Гърция. Петрушев може да се похвали със средни показатели от 7.2 точки,3.0 борби и 1.0 асистенця за 5 мача във всички турнири.

 

За вицесветовния шампион със Сърбия това ще бъде втори престой при „звездашите“ след този през 2022/2023. С тима от Белград завоюва златото и Купата на Сърбия.

 

До този момент професионалният път на 24-годишния баскетболист преминава още през местния Мега Баскет и турския Анадолу Ефес. Има периоди във Филаделфия Севънти Сиксърс и Сакраменти Кингс, както и в Стоктън Кингс, който е част от Лигата за развитие към НБА.

 

 

 

Има трофей в Евролигата и Купа на Турция с Анадолу При престоя си в Мега пък спечели MVP на редовния сезон в Адриатическата лига и приза за Изгряваща звезда на регионалния турнир, както и наградата за Най-добър реализатор в същата надпревара.

 

Между 2018 и 2020 година 211-сантиметровият гигант е бивш възпитаник на Гонзага. След това бе избран под №50 от Филаделфия Севънти Сиксърс в Драфта на НБА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филип Петрушев, Александър Везенков, Олимпиакос, Коди Милър-Макинтайър, Цървена звезда
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи