Левски праща свои в Америка


Левски праща свои в Америка
Роб Престън (снимка:levskibasket.com)
01-06-2007 14:56

Четирима играчи на Левски ще прекарат почти целия юни в САЩ. Веселин Веселинов, Ростислав Диков, Искрен Иванов и Роб Престън са включени в лятното турне на “Атлети в действие”. Първите трима летят утре за Охайо. Американецът Престън ще се присъедини към групата там. Организатор на проявата е бившият гард на сините Лорънс Шарет, който бе в тима на Стоян Божанков и Любомир Минчев през сезон 2005/06. Последното първенство Шарет изкара под ръководството на Иван Чолаков в Ямбол.
“Първоначалната идея бе да изпратим целия отбор на Левски, но след като не успяхме да го осъществим, решихме, че няма да спираме никого”, потвърди и президентът на клуба Юлия Боянова. Тя не се притеснява, че някой може и да остане отвъд Океана. “Всички имат договори с нас. Запазваме състава и имаме амбиции догодина да сме още по-силни”, допълни Боянова. Бившият център на националния тим и на сините разкри, че Престън ще се върне в София, защото също има желание да продължи кариерата си в Левски.

“Имаме срок, за да му изпратим предложението си”. Другата новина от сребърния медалист за купата е, че ръководството преговаря с Юлиян Радионов за нов договор. “Ние не сме като някои други, които гледат на тежко контузените си играчи едва ли не като на ненужна вещ. Юлиян се възстановява добре и живот и здраве наесен ще го видим отново на терена”, коментира Боянова.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи