Умение за търпение


Умение за търпение
05-06-2007 20:58

Вторник, 5-ти Юни.

Май съм забравила нещо...

Търпението казват е много важно. Обаче защо ли все липсва? Или пък трае по-дълго от необходимото. А би било чудесно да идва в точния момент. Да се събуди сутрин човек и да знае какво непременно да направи през деня. Ако можеше да не избързваме или да не действаме прекалено късно. Е, да - знам, че някои неща остават в сферата на добрите пожелания…

Честно казано, нямах търпение сезонът да свърши, но не за друго, а за да започне новият. И заради евроквалификациите преди това. И – да, заради самото първенство в Испания. А когато човек няма търпение за промяна, започва да брои дните. Та - 25 дни преди сбора на националите на 1-ви юли, 63 дни преди първия мач от квалификациите на 6-ми август и 89 дни преди старта на самия Еврошампионат на 3-ти септември в България е… малко странно, а?

Не, че е необичайно. Даже напротив! Просто има тръпка. Очакване…и въпроси. Кой баскетболист ще смени отбора си? Кой тим какви играчи ще привлече? Кой ще им е треньор? Ще бъдат ли новите по-добри? Все от този род: Кой, къде и как? Това е при нас, а и от другата страна е така. Играчите решават къде ще е най-подходящото място за тях, а клубовете се стараят да направят точния избор при селекцията.
Е, пак стигаме до търпението. И умението - да вземеш навреме правилното решение, защото връщане назад няма. Поне не на 100%... И за играчите, и за треньорите, и за отборите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи