Вера Перостийска подписа с шампиона на Словакия К Черо Водс


Вера Перостийска подписа с шампиона на Словакия К Черо Водс
Вера Перостийска (снимка:Ива Иванова)
10-06-2007 19:17

Баскетболистката Вера Перостийска подписа договор за следващия сезон със словашкия шампион К Черо Водс (Кошице).

„Много съм щастлива, че този трансфер се осъществи. За пръв път ще играя в първенството на Словакия и смятам, че ще е доста ползотворно за развитието на кариерата ми”, заяви за Bulgarianbasket.com родената в Пловдив през 1982 година състезателката. Българката имаше оферти от няколко европейски клубове, но предпочете отбора от Словакия, тъй като ще участва в турнирите на Европа.

Високата 196 см Вера Перостийска игра през последните години в едно от най-силните първенства на Европа - турското. След университета „Флорида Интернешънъл”, Вера бе състезателка на Джейхан Беледиеси. След това четири сезона игра за столичния Чанкая Аръ Колежи. Тази година Чанкая не успя да се пребори с основния претендент за титлата Фенербахче и отпадна с 3-0 в четвъртфинала.

Вера Перостийска се наложи като основен фактор в тима си и бе основен реализатор в петицата на Аръ Чанкая. През миналата година тимът остана на осма позиция с 10 победи и 12 загуби в редовния сезон. За 24 мача тя е реализирала средно по 10.5 точки, 6.1 борби и 2.1 асистенции. Вера Перостийска попада за втора оредна година в отбора на състезателките от Европа според класцията на eurobasket.com. Миналата година бе част от националния отбор на България под ръководството на Петко Маринов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи