Женският национален отбор ще домакинства в Перник


Женският национален отбор ще домакинства в Перник
Радостина Славова (снимка: ФИБА)
12-06-2007 23:02 | Gong.bg

Старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол-жени Георги Божков обяви пред спортно щоу "Гонг" че, отборът ще играе домакинските си мачове от квалификациите в Перник.

България ще опита последния си шанс за класиране на Европейското първенство за жени в Италия тази година, а съперници в групата от допълнителните евроквалификации са ни Израел и Унгария.

След сбора на 16-ти юли националките ще останат на лагер в столицата до 21-ви юли, а после продължават подготовката си в курорта Боровец от 23-ти юли до 3-ти август. Първите контролни срещи са с Полша на 25 и 26-ти юли в Самоков.
„С оглед на изминалия сезон смятам, че това е най-добрият вариант на националния тим. Имам потвърждение от всички, няма проблем да се включат в подготовката. Изборът на Перник за домакин е окончателен. Там ще играем един приятелски турнир и смятам, че обществеността ще се запали”, коментира наставникът Георги Божков, а по повод селекцията в клубния ми отбор ЦСКА той сподели, че все още преценява възможността при „червените ангели” да бъде привлечен още един класен гард.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи