Шамик Холдсклоу се отказа от баскетбола


Шамик Холдсклоу се отказа от баскетбола
Шамик Холдсклоу (снимка: WNBA)
13-06-2007 09:41

Една от най-добрите баскетболистки в историята на WNBA, крилото на ЛА Спаркс Шамик Холдсклоу спира с баскетбола. След като прекара 7 сезона във Вашингтон Мистикс, Холдсклоу премина в ЛА Спаркс миналата година. Тя ще навърши 30 години през август. През цялата си кариера има средно по 17.7 точки и  8.0 борби средно на мач. Избрана под номер 1 в драфта през 1999, Холдсклоу бе в основата на трите титли за Университета Тенеси. Тя е петата състезателка, която е вкарала минимум 3000 точки в колежа. Холдсклоу игра един сезон и в Европа за испанския Рос Касарес.

 

„Решението не бе лесно,” каза Холдсклоу. „Мислех много преди да го взема. За мен бе удоволствие да играя в колежа и в WNBA и в мен ще останат много хубави спомени, свързани с баскетбола. Ще ми липсват колегите, феновете, които ме подкрепяха. Пожелавам успех на Спаркс.”

 

За много фенове и специалисти на баскетбола Шамик е женският еквивалент на Майкъл Джордан.

 

„Шамик бе един от лидерите на отбора и ще ни липсва много,” каза генералния мениджър на Спаркс Пени Толър. „Уважаваме нейното решение да се откаже от професионалния баскетбол и пожелаваме успех в бъдещите й начинания.”


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи