Силвия Байрева продължава щурма си в Европа


Силвия Байрева продължава щурма си в Европа
Пауър Тайгърс Уелс (Байрева е втората горе)
15-06-2007 08:52

Централната нападателка Силвия Байрева продължава щурма си в Европа. След Украйна, Турция и Румъния, през този сезон тя игра в първенството на Австрия. Там нашата баскетболистка завърши успешен според специалистите сезон в Пауър Тайгърс Уелс. След като отпаднаха в полуфиналната серия на австрийското първенство от Флайн Фоксис с 0-3, 190 сантиметровата българката замина към Германия. Целите й са да намери подходящ отбор тук, въпреки че австрийският тим е настоял тя да остане за още един сезон.

Какво още сподели родената в Пазарджик през 1983 година за читателите на bulgarianbasket.com?

“Последния отбор, в който се състезавах, по отношение на тренировъчен процес беше отличен. Имахме много добра треньорка от руската школа. Под ръководството на Наталия Черкашева имахме много тежки тренировки”.

Отборът на Силвия Байрева бе участник и в турнира за Купата на ФИБА-Европа в квалификационна група “J” но загубиха с 0-6 и заеха четвърто място в групата си.  “Паднахме се в група с много силни съперници. Въпреки всичко, играхме и се представихме добре”, споделя Байрева. Ако сравня всичките отбори, в които съм била досега, на добре се чувствах в Академик Тест и последния. Тук имах наистина ползотворен престой”, разказва още състезателката.
Ето какво споделя тя за националните отбори, на които предстоят квалификации за Европейско първенство това лято. “Не следя развоя при мъжете и затова не мога да коментирам. Но при жените, мога да кажа, че под ръководството на Божков отборът има шансове. Ако се върнем назад и видим постиженията на отбора през годините, той е най-успешен. Знае как да накара отбора да бъде едно цяло”.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи