Петко Маринов поднови с Лукойл Нефтохимик


Петко Маринов поднови с Лукойл Нефтохимик
Петко Маринов още един сезон в Лукойл Нефтохимик
21-06-2007 16:38

Петко Маринов ще води женския баскетболен тим на Лукойл Нефтохимик още един сезон. Маринов води женския баскетболен Лукойл Нефтохимик от 2004 година, а преди това бе начело на мъжкия Лукойл Академик от 2001-ва до 2003-та година. Под негово ръководство Лукойл Академик има една шампионска титла през 2003 година и едно второ място през 2002 година, два пъти отборът е носител на Купата на България – през 2002 и 2003 година и достига първо място на Файнъл Фоур на Южната конференция на ФИБА Европа през 2003 г.
По време на работата на Маринов в Лукойл Нефтохимик отборът печели две купи и две титли на България, а през сезон 2006/07 отборът зае второто място в турнира и купата.

Един от най-успешните български треньори бе начело и на националния женски тим по време на квалификациите за Европейско първенство миналата година.

Все още няма яснота по това дали тима ще играе в Евротурнирите през новия сезон. Евентуално след това ще стане ясен и бюджетът за предстоящата година. Селекцията в състава продължава, а подготовката за новия сезон стартира в началото на август.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи