Младежите губят и втория мач в Кавадарци


Младежите губят и втория мач в Кавадарци
Чавдар Костов (снимка: ФИБА)
23-06-2007 23:03

Съставът на домакините от Македония успя да спечели със 71 – 64 срещу България във втория ден от турнира „Димитър Георгиев” в Кавадарци.

Българите вкараха само 7 точки през втората част срещу 26 на съперниците, което всъщност реши мача в тяхна полза. Нашите срещнаха трудности с опазването на плеймейкъра на домакините Александър Костоски, който реализира 34 точки, от които 6 тройки. Той направи коефициент 35, с едно повече от целия наш отбор.

За българите този път добре игра Чавдар Костов, завършил с 21 точки, както и Павел Иванов и Николай Колев, вкарали по 13. Добре се включи младока от Черно Море Божидар Аврамов, който бе безпогрешен за две и три точки. Той вкара 9 точки за 18 минути игра.

След добра първа четвърт (20-15 за нас), българите не намериха себе си през вторите 10 минути. Минус 19 за една четвърт е наистина много и не говори добре за момчетата. Вярно е, че това са подготвителни мачове, но в този отбор има такива играчи, които играят в А-1 и имат опита да не допускат такива резки спадове. Завършихме срещата добре в последната част както и вчера срещу словенците, но не стигна времето за пълен обрат. Нашите стреляха слабо от далечно разстояние и успяха да отбележат в едва три от 21 опита.

В другата среща от днешната програма Словения победи Черна Гора с 80 – 71. След втория ден лидер е Словения с 2 победи, Македония и Черна Гора имат по една, а България засега няма спечелен мач. Утре играем с Черна Гора от 17.00 в последния ден от турнира. Всички отбори се подготвят за Евробаскет 2007 в Словения и Италия идния месец.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ С МАКЕДОНИЯ.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи