Младежите бият Черна Гора, стават втори в Кавадарци


Младежите бият Черна Гора, стават втори в Кавадарци
България (20)
24-06-2007 23:48

Воденият от треньорския тандем Иван Чолаков и Петко Делев национален младежки отбор на България победи в последната си среща от турнира „Димитър Георгиев” тима на Черна Гора със 75 – 65. Така нашите станаха втори, след като се разбра, че Словения победи домакина Македония с 85 - 75. Три отбора събраха еднакъв актив от точки, но от тройната въртележка най-добре е тима на България, който става втори. По-важното обаче е, че ръководството на отбора използва втори сериозен турнир, за да провери състоянието на отбора. Нашите се готвят за Евробаскет 2007 в Словения и Италия, стартиращ на 6-ти юли следващия месец.

Както и в предишните два мача от този турнир, момчетата изиграха силна четвърта част и този път излязоха победители. Преди последните десет минути резултата бе равен 47-47, но нашите вкараха цели 28 точки в коша на съперника и заслужено спечелиха.

Центърът на Черно Море Николай Колев вкара най-много за нашите – 24 точки, като добави и 6 борби. Крилото на Левски Павел Иванов показа отново отлична форма и завърши с 20 точки, а Иван Лилов се отчете с 15 точки, 6 овладени топки и 2 асистенции. За Черна Гора най-добрият им играч Владимир Дашич завърши с 27 точки за 30 минути игра.

Нашите са в група Д на Евробаскет 2007, Дивизия А заедно с отборите на Грузия, Латвия и Италия. Първият мач на отбора е на 6-ти юли срещу домакина Италия 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА С ЧЕРНА ГОРА. 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи