Папазов намира машина за точки


Папазов намира машина за точки
Кейдриън Кларк (снимка: Ню Йорк Никс)
25-06-2007 11:32 | Тема:Спорт

Документите на плеймейкъра Кейдриън Кларк вече са в офиса на федерацията, информира в днешния си брой вестник Тема:Спорт.  Той е един от американците, с които Константин Папазов водеше преговори, за да вземе българско гражданство.
Дребният гард изпратил всичко необходимо още преди броени дни , а ръководството на БФБ заедно с държавния треньор вече работят по-бързото задействане на процедурата.

 173-сантиметровият Кларк е реализатор номер 1 на гръцката първа лига, където последния сезон носеше екипа на Егалео.

22-годишният плеймейкър, който е роден в Алабама, но е израстнал в гетото в Ню Йорк, вкарва средно по 18,8 точки във всеки един от 26-те мача в първенството. Участва в гръцкия Ол Стар мач за 2007.

Той  има впечатляваща колежанска кариера в отбора на Сейнт Питърс. В три поредни години той държи първата позиция в цялото колежанско първенство по резултатност със средно по 25 точки на мач. Няколкократно избиран за играч на конференцията в която играе. Предричат му кариера в НБА, но за негово разочарование така и не попада в драфта през 2006 година. Въпреки това води предсезонна подготовка с Бостън, Ню Йорк и Орландо, като така и не подписва договор.
 До края на седмицата се очакват у нас и документите на Родерик Блекни от Динамо (Московска област) и Майк Батист от Панатинайкос, с които Тити също е разговарял няколко пъти по темата за натурализиране.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи