Митко Ангелов ще играе в националния


Митко Ангелов ще играе в националния
Димитър Ангелов (снимка: cskabasket.net)
25-06-2007 19:55

Димитър Ангелов ще играе в националния отбор в допълнителните квалификации за Евро 2007. Баскетболистът първоначално беше обявил, че отказва да играе през лятото, тъй като иска да се подготви за новия сезон.
През 2005 Ангелов получи тежка контузия, която го държа извън игра за близо година. След това играчът се включи в подготовката на националния отбор, но поради непълното си възстановяване не бе достатъчно пълноценен в квалификациите, а това му повлия и за недотам доброто представяне през сезона. Затова сега Ангелов искаше да проведе самостоятелна подготовка през лятото, за да възстанови напълно силите си. В крайна сметка той е променил мнението си и след разговор с националния селекционер Константин Папазов двамата са се разбрали Ангелов да се включи в състава и да се бори за място сред 12-те.
Ето как самият Папазов коментира тази новина за gong.bg: Той изяви желание, сам ме потърси и за мен не оставаше нищо друго освен да дам моето съгласие. Ангелов е играч със сериозен потенциал и може да ни бъде полезен. Аз поканих млади играчи на тази позиция, но още от първия ден на всички ще им бъде изяснено, че ще разчитам само тези, които към дадения момент са в най-добра форма”.Националите се събират за първи път на 1ви Юли.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи