Милан Гурович ще води Сърбия на Евробаскет 2007


Милан Гурович ще води Сърбия на Евробаскет 2007
Милан Гурович ще играе за Сърбия
02-07-2007 14:27

Най-добрия стрелец на купата на УЛЕБ и Адриатическата лига за миналата година Милан Гурович потвърди, че ще играе за националния отбор на Сърбия на Евробаскет 2007.

Крилото на „плавите” отпътува днес за Полша, където днес ще подпише договор за две години с първенеца на страната Проком Трефл.

Гурович заяви, че ще играе за „репрезентацията” заради всички фенове на баскетбола в западната ни съседка.
„За мен е чест да играя за Сърбия. Щастлив съм, че съм роден в тази страна и се радвам, че ще играя за родината си,”  каза Милан Гурович. "Сигурно нямаме нужния опит. Имаме много млади играчи, но всичките те са изиграли много срещи. Няма да сме фаворити, но няма да сме и аутсайдери. А и по-добре да ни смятат за аутсайдери, и да можем да направим нещо, отколкото да сме фаворити на първенството и да не сполучим.

За мен е голяма чест да бъда капитан на отбора, щастлив съм, че ще бъда първия капитан на Сърбия след тези бурни 60 години. Просто нямам думи...Реших да играя заради народа на Сърбия, заради нашите на Косово и заради Република Сръбска. Така трябва да направят и останалите. И още нещо, нека на всички е ясно, че не играя заради федерацията на Сърбия. Те не ме вълнуват,” завърши Гурович, който ще се присъедини към лагер сбора на Сърбия на 25 Юли.

С изявлението на Гурович, треньорът Зоран Славнич се надява, че и Попович, Павлович, Миличич и Ярич също ще играят за Сърбия на Евробаскет 2007 в Испания.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи