Трима НБА играчи в състава на Турция


Трима НБА играчи в състава на Турция
Хидо Туркоглу (снимка: ФИБА)
13-07-2007 00:54

Треньорът на Турция, сърбина Богдан Таневич обяви списъка от 18 играчи, които ще започнат подготовка за Европейското първенство през Септември в Испания. Сред тези играчи попаднаха имената и на трима, които са в момента в НБА отбори – Окур, Илясова и Туркоглу. В допълнение на дванадесетте от отбора на Турция, който  достигна на четвъртфинал на последното Световно първенство в Япония, Таневич покани Омер Онан, Тутку Ачик, Омер Асик, както и Мехмет Окур и Хидо Туркоглу.
„Извиках 18 играчи в отбора,” каза Таневич. „Обратно на това, което обикновено правя, аз поканих някои по-възрастни играчи. Омер Онан и Тутку Ачик са двама от тези, те играха много добре тази година и исках да ги наградя, като ги повикам в състава. Омер Асик го викаме за първи път, много умен играч и заслужи повиквателната със своята игра. Разговарях с Окур и Туркоглу и те искат да бъдат в отбора и да допринесат за доброто представяне. Те са два таланта, които ще повишат нашите шансове с около 10 %. Играха много добре в своите отбори в НБА и няма да имат проблеми да се адаптират към отбора.”

Относно гарда на Реал Мадрид Керем Тунчери, който не бе извикан в състава, Таневич обяснява:

„Керем не можа да играе на Световоното в Япония заради контузии. През 2010 година за следващото в Турция той ще бъде на 31. Искам да имам най-много двама или трима играча от неговата генерация на това световно. Ето защо исках да да дам шанс на някои други играчи да заслужат място в отбора.” 


 

ТУРЦИЯ 

Гардове

Сенк Акьол (Ефес Пилзен)

Хакан Демирел (Фенербахче)

Омер Онан (Фенербахче)

Енгин Ацур (Бенетон Тревизо)

Ендер Арслан (Ефес Пилзен)

Серкан Ардоган (Тау Керамика)

Тутку Ачик (Турк Телеком)
 

Крила

Ибрахим Кутулай (Фенербахче)

Ерсан Илясова (Милуоки Бъкс)

Хидо Туркоглу (Орландо Меджик)

Кайа Пекер (Тау Керамика)

Мехмет Окур (Юта Джаз)
 

Центрове

Омер Асик (Алпела)

Ермал Куртоглу (Ефес Пилзен)

Керем Гонлум (Ефес Пилзен)

Огюз Саваш (Фенербахче)

Семих Ерден (Фенербахче)

Фатих Солак (Галатасарай) 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи