Бозов: „Ще е трудно да заменя Филип, но аз съм готов“


Бозов: „Ще е трудно да заменя Филип, но аз съм готов“
Йордан Бозов
21-07-2007 09:33 | Меридиан Мач

Гардът на националния отбор Йордан Бозов се очаква да замени неприятно контузилия се Филип Виденов. Капитанът на ЦСКА ще трябва да се натовари с трудната задача да заеме лидерската позиция рамо до рамо с капитана Тодор Стойков. Данчо бе така любезен да отговори на въпросите на всекидневника "Меридиан Мач".  
 
Данчо, чувстваш ли се готов да заместиш играч №1 на България Филип Виденов след контузията, която получи?"
Аз не съм на 20 години. Вече съм на 28 и ми е време да мога да нося такъв товар. Естествено, Филип ще липсва много на отбора и няма да бъде никак лесно да го заменя, но аз ще дам всичко от себе си, защото тук става въпрос за националния тим. Ако сега на тази възраст не съм готов, това означава, че никога няма да бъда." 
 
Минаха вече 20 дни от началото на подготовката. Доволен ли си от свършената работа и увеличават ли се или се намаляват шансовете ни за класиране на европейското?"
Все още е твърде рано да се говори за европейско първенство. Трябва да мине още време, тъй като ние сме в средата на нашата подготовка. Тренираме много усърдно и всички се раздават на 100 %. Амбицирани сме да си свършим работата докрай, но ще ни трябва и малко шанс. Всичко е в нашите ръце, просто трябва да дадем най-доброто от себе си и вярвам, както и другите момчета, че ще успеем." 
 
Към отбора ще се присъедини и американецът Родерик Блекни...
"Щом Тити Папазов му гласува доверие, значи ще ни бъде само в плюс неговото включване. Както виждате, всички отбори натурализират чужденци. Нашите съперници от Босна са пример за това. Тази политика я има в цяла Европа, така че приемам за нормално и ние да се подсилим. Ще направим всичко необходимо, за да може Блекни да се адаптира бързо към отбора и на 8 август да стартираме с победа в Босна."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи