Акпомьода отказа на Лукойл, връща се във Франция


Акпомьода отказа на Лукойл, връща се във Франция
Сирил Акпомьода
29-07-2007 00:51

Френското крило Сирил Акпомьода отказа на Лукойл Академик и ще продължи кариерата си във Франция.

 

28-годишният играч бе искан от ръководството на шампионите и по-специално от треньора Желко Лукаич. Той бе запознат най-добре с качествата на французина, тъй като за последно и двамата бяха в първенството на Босна и Херцеговина. Акпомьода бе в Широки брег, Лукаич дойде в Лукойл Академик от Игокеа Александровац.

 

Лукойл Академик напираше много да го привлече в редиците си и двете страни почти се бяха договорили, но Акпомьода бе категоричен, че ще продължи кариерата си във Франция. Причините за отказа на 202-сантиметровия играч не са известни, но той е изявил желание да бъде близо до семейството си и да играе за значително по-малко пари във френската Про А.

 

В същото време се разбра, че Лукаич ще събере отбора на Лукойл Академик на 15-и, вместо на 6-и август. Причина за това е, че по-голяма част от състава ще са заети с допълнителните квалификации за Евробаскет 2007. Тодор Стойков, Чавдар Костов, Асен Великов и новопривлеченият Тенчо Банев ще играят за България, а Ристе Стефанов - за Македония.

 

В края на август Лукойл Академик ще участва в международен турнир в Сърбия с участието на Партизан и Динамо Москва, а все още се обмислят покани за други два такива през септември.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи