Тити: Такива победи носят положителни емоции


Тити: Такива победи носят положителни емоции
photo: gong.bg
01-08-2007 15:51 | gong.bg

Белгийската публика аплодира българските баскетболисти при снощната победа над домакините с 18 точки разлика в първата планирана контрола. Довечера националите излизат за втори път срещу Белгия в Шарлероа от 21 часа.
 
„Исках да видя как изглежда отборът извън София. Другата сряда играем в Босна. Вярно, че атмосферата няма да е като в Белгия, но снощи залата беше пълна. Публиката ни аплодираше, когато играехме добре, а при смяната на Блекни аплодираха доста дълго. Просто хората бяха дошли да гледах хубав баскетбол. Надявах се да победим, защото това щеше да е показателно за това, което сме свършили и голямата разлика е донякъде изненада за мен. За мен е изненада, че Белгия не игра толкова добре, колкото очаквах. Те имат един от основните играчи на Реал Мадрид и вчера той показа високата си класа. Силно играха и близнаците. Много силен мач направи Тодор Стойков.
Две единици даваха сигурност на отбора – Стойков и Блекни. Всички се стараха и 14-те играчи влязоха на терена. Добри моменти имаше и Ники Върбанов. Доволен съм от всички. Най-важното е сега да овладеем емоцията, да не се главозамайваме и да изиграем втори силен мач поред. Трябва да свикнем с мисълта, че имаме някакво ниво и да не се притесняваме. Такива победи носят положителни емоции. В момента, в който се приберем в София вниманието ще ни е ангажирано само с Босна. Скоро трябва да имаме информация за тяхната игра в Труция”, коментира старши треньорът Тити Папазов за Гонг от Шарлероа.
 
Баскетболистите ни се прибират в София утре вечер, а на 8-ми август гостуват на Босна в град Казин в първи мач от допълнителните евроквалафикации.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи