Стойков води България към нов успех в Шарлероа


Стойков води България към нов успех в Шарлероа
02-08-2007 11:36 | gong.bg

Кош на Тодор Стойков със сирената донесе втори успех на България срещу Белгия с 80:79 точки в контрола, която е част от подготовката за допълнителните евроквалификации. Отново капитанът на националния ни тим по баскетбол бе над всички в Шарлероа и завърши с 20 точки за престижната победа като гост. Баскетболистите ни водени от Тити Папазов стояха по-добре на терена през повечето време на мача и разликата дори стигна 18 точки в тяхна полза.
България поведе с 24:21 точки още след първата част, а на полувремето дръпна с 38:29. Разликата се запази до края на третата четвъртина, който дойде при 62:54, но в последните 10 минути белгийците успяха да обърнат нещата в своя полза почти до финала, когато именно Тодор Стойков с индивидуална акция сложи точка на спора. Деян Иванов вкара 13 точки за успеха на българите, а заслужилият похвали за включването си Димитър Ангелов добави 10. 
 
„Тодор Стойков вкара със сирената, а и можеше да завърши с 40 точки, ако не го бях сменил. Някои играчи, които влязоха по-късно не бяха готови. Бяхме по-добри и получих окончателен отговор за състава, който ще бъде свит малко. Доволен съм от включването на Митко Ангелов, което се дължи на силния му характер. Имаше някои безумни съдийски решения. Като цяло съм доволен от победата, защото успяхме да се справим”, сподели за Гонг от Белгия веднага след срещата Тити Папазов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи