Перо Антич пред договор в Лукойл Академик


Перо Антич пред договор в Лукойл Академик
Перо Антич
14-08-2007 17:38

Лукойл Академик е на път да привлече първото си сериозно чуждо попълнение за новия сезон. Става въпрос за македонския център Перо Антич. Преговорите са в напреднала фаза, като се очаква до утре двете страни да се разберат и да подпишат договор.
 
Перо Антич е роден на 29 юли 1982 в Скопие. Той започва кариерата си в местния гранд Работнички. През 2001 той преминава в Аек Атина, където остава до 2005. През тези четири сезона Перо е редовен участник в отбор, който играе в Евролигата и е сред лидерите в гръцкото първенство. През 2005 преминава в сръбския Цървена Звезда. През този сезон участва в 5 срещи в Купата на Улеб със средно по 7.6 точки и 4.8 борби, в 13 мача в Адриатическата лига със средно 9.8 точки и 5.5 борби и 10 мача в сръбското първенство със средно 8.7 точки и 4.4 борби. През същия сезон Перо Антич се изправи срещу Лукойл на 1/8 финал в Купата на Улеб, където звездашите отстраниха българския шампион. Миналия сезон Антич отново изкара в Цървена Звезда и в 14 мача в Купата на Улеб имаше средно по 10.1 точки и 4.9 борби.
 
Това лято Антич бе на лагер и с македонския национален отбор, но след като налетя да бие Синиша Аврамовски на тренировка бе отстранен от старши треньора Йовица Арсич
Лукойл Академик вече опита да привлече двама състезатели, но без успех. Французинът Сирил Акпомеда и Деян Иванов бяха трансферни цели на отбора, но те ще продължат кариерите си другаде.
 
За момента договори с Лукойл Академик за новия сезон имат Асен Великов, Ристе Стефанов, Чавдар Костов, Тенчо Банев, братята Любомир и Иван Лилови и Дантей Смит. Очаква се американецът да пристигне в България на 21 или 22 август. Много скоро най-вероятно нов договор ще подпише и капитанът на националния отбор на България Тодор Стойков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи