Босна пристига днес


Босна пристига днес
16-08-2007 11:59

Съставът на Босна и Херцеговина пристига в София за мача с България днес следобяд с полет от Будапеща в 15.25. Те избраха директно да дойдат два дни преди мача, отколкото да се върнат в родината си и оттам да пътуват за България. Снощи Босна изигра силно второ полувреме, което им помогна да запишат втори успех в допълнителните квалификации за Евробаскет 2007. Този път те надиграха Унгария в Нирегихаза, но това стана много по-лесно, отколкото срещу България преди седмица. Играта на отбора бе на съвсем друго ниво, а силите на Унгария стигнаха само за едно полувреме.

Като най-голям коз се подчертава отличното включване на Елмедин Киканович, който дори започна като титуляр. Само на 18 години младия център вкара 12 точки, взе 2 борби и 2 отнети топки за 15 минути игра на терена. Босненците са приятно изненадани и от доброто включване на Терел Касъл. Той е оживил играта на отбора и един от играчите с основна заслуга за победата на Босна. Капитана Ясмин Хукич и Феликс Коядинович са били без съмнение най-добрите в отбора.  Двамата най-добри от мача с България преди седмица Саша Василиевич и Кенан Байрамович не бяха на това ниво, както срещу нас, но въпреки това имаха своя дял в победата. Като решаващ фактор се подчертава отличната стрелба на отбора през второто полувреме, което на практика отказа унгарците.
Босненските медии подчертават, че решаващия мач за Босна и Херцеговина тепърва предстои тази събота в София. Те вече имат изигран мач от квалификациите за Евробаскет 2007 в зала „Универсиада”, когато миналата година Израел ги посрещна в София. Унгарците вече нямат никакви шансове да се класират за турнира в Менорка.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи