Папазов: "Убеден съм, че българският баскетбол е жив"


Папазов: "Убеден съм, че българският баскетбол е жив"
Константин Папазов (снимка: Топспорт)
19-08-2007 01:00 | gong.bg

Константин Папазов и играчите му бяха много близо до желаната победа от пет точки. Веднага след края на мача Папазов получи прегръдка от президента на федерацията ни по баскетбол Атанас Тонев и казва по повод отношението на съперниковите състезатели: „ Това е спортът. Аз съм приятел с тях.”

„Ако трябва да нападна конкретно тъпотията – мога, ама няма смисъл. Трябва да има мисъл в играта. Един Господ знае какво щеше да стане, ако не бяхме сгрешили. Днес казах на моите играчи – освен сърце и дух, което зависи само от нас, никой не може да ни попречи да се раздадем”, заявява наставникът на българския тим Тити Папазов.

„Това беше последното ни домакинство от евроквалификациите. Може да имам позиция, от която да помогна много на българския баскетбол, пък може да се върна, ако ме приемат.  Два мача подред имаме нападение, което може да реши победата. Не мога да съдя никой. За мача в Унгария Веско Веселинов и Станислав Славейков ще сменят двама играчи. Извинявам се на Веско, който заслужаваше да е в 12-те. Може би сега съдбата му дава шанс. Убеден съм, че българският баскетбол е жив и във времето ще намерим начин как да използваме високите си състезатели. Благодаря на играчите, защото техният дух и техните сърца напълниха два пъти по ред зала „Универсиада”. Благодаря и на публиката! Тя ме прави щастлив, че доживях да се скандира моето име. Това се случва само на Желко Обрадович, като по чудо се случи и на мен”, са още от думите на Тити след срещата с Босна.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи