Родерик Блекни: „Ще играя пак за България, ако ме покани Тити”


Родерик Блекни: „Ще играя пак за България, ако ме покани Тити”
Блекни ще играе пак за България, ако го поканят
19-08-2007 19:17

Американецът с български паспорт Родерик Блекни бе един от най-добрите играчи в нашия отбор в снощната победа над Босна и Херцеговина. Той започна като резерва, но игра 32 минути в мача. За това време вкара 16 точки, подаде 8 асистенции и взе 3 борби.  

„Борихме се до последния момент в мача. Съжалявам, че не можахме да зарадваме публиката на мача," каза Блекни специално за BulgarianBasket.com. "Играхме на приливи и отливи, а накрая пропиляхме важни атаки, когато мача се решаваше. Направихме много грешки, които ни костваха победата с по-голяма разлика. Въпреки това имахме шанс да вкараме в последната атака, но не успяхме.”
Блекни подчерта, че за него е било голямо предизвикателство да играе за България. Той пристигна в края на миналия месец и набързо се приспособи към стила на игра на отбора. От мач на мач обаче си личи, че той играе все по-добре и със сигурност ще бъде основна фигура на България и в следващия квалификационен цикъл. В досегашните 3 мача той е с най-висок коефициент от всички в отбора (средно по 16.33 на мач).

„Много се радвам, че съм част от този отбор, ако Тити ме повика в бъдеще ще се отзова на поканата му. България има добри млади играчи, които ще стават все по-добри.” завърши Блекни.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи