Антич върнат в национала на Македония


Антич върнат в национала на Македония
Перо Антич бе върнат в национала на Македония
21-08-2007 14:03 | "Време" - Македония

Наскоро подписалият с българския шампион Лукойл Академик македонски център Перо Антич бе върнат в националния отбор на страната си. Преди да започнат квалификациите за Евробаскет 2007 Антич нанесе кроше на съотборника си Синиша Аврамовски и бе изгонен от състава от старши треньора Йовица Арсич. По-късно той се извини публично на съотборниците си и особено на Синиша Аврамовски, с който е много добър приятел.

Антич е провел среща със селекционера Арсич и с ръководството на баскетболната федерация на Македония, след която цялата история е била забравена и той реабилитиран. Вчера новото попълнение на Лукойл Академик дори участва в двете тренировки на националния тим в зала „Яне Сандански” в Скопие.

”По-голяма част от играчите ме помолиха да преосмисля решението си по отстраняването на Антич,” сподели пред "Време" Арсич. „Реших да ги послушам и върнах центъра в отбора. Мисля, че това е в интерес на тима, независимо какво се е случило в миналото. Остава да видим дали Антич ще бъде способен да помогне на отбора. Не очаквам някаква промяна в атмосферата в отбора, като се има предвид, че всички са амбицирани да продължим напред все едно нище не е станало.”

Антич тренираше около 20 дни с отбора преди, а след като бе изгонен от Арсич, той поддържа форма с отбора на Фершпед Работнички. Връщането му определено ще засили играта на Македония в подкошието, където досега треньора срещна най-големи проблеми от изиграните мачове с Естония и Швеция.
Македония приема Естония и трябва да победи с поне 6 точки у дома, а след това да стори същото и като гост на Швеция, за да се класира за допълнителния турнир в Менорка.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи