Eкатерина Димитрова в Израел


Eкатерина Димитрова в Израел
23-08-2007 18:33 | Любомир Нешев

Една от най-талантливите български баскетболистки Екатерина Димитрова ще продължи кариерата си в Израел. 19-годишната състезателка подписа едногодишен договор с отбора на Макаби Рамат Хен.
Димитрова е родена на 23 ноември 1987 в Пловдив. Първите си стъпки в баскетбола прави именно там. След това през 2003 преминава в отбора на Левски Спартак. Със сините този тя завършва на два пъти на второ място в първенството. През 2005 Димитрова, още ненавършила 18 години, отива да играе в чужбина, като подписва с отбора на Тера Сарда Алгеро. В първия си сезон в Италия тя играе в 32 срещи на отбора и е с основен принос тимът да остане в елитната дивизия. Димитрова прави по 10.9 точки, 4.7 борби, 1.7 асистенции и 2.1 откраднати топки средно на мач. През миналия сезон тя отново е основен гард в тима, но за съжаление отборът изпада от елита. Все пак Димитрова отново играе на добро нива и завършва сезона със средно по 10.7 точки, 4.3 борби, 1.9 асистенции и 2.3 откраднати топки.
През тази година Димитрова бе капитан на националния отбор за девойки до 20 г., който завърши на девето място на Европейското първенство. За 8 мача в шампионата тя имаше по 13.4, 5.4 борби, 3.6 асистенции и 1.8 откраднати топки.
Новият отбор на Димитрова Макаби Рамат Хен завърши на пето място редовния сезон в Израел и след това стигна полуфиналите в плейофите, където отпадна. Амбициите на ръководството за новия сезон са по-големи, като целите са финал за първенството и за купата на страната. До момента нови попълнения са Едуина Браун, Каша Тери, Олена Мустафина, Татяна Троина и Чен Щайн.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи