Бойко Младенов преминава в кипърския Аполон Лимасол


Бойко Младенов преминава в кипърския Аполон Лимасол
23-08-2007 18:39 | Любомир Нешев

Бойко Младенов ще играе в Кипър през новия сезон. Вече бившият център на Лукойл Академик подписва с Аполон Лимасол за срок от една година.

Младенов е роден на 2 март 1981 в Благоевград. Като юноша играе в Балкан Ботевград, а на 17 години заминава в Белград, за да играе в Партизан. Там остава две години и през октомври 2000 се връща в България и подписва с Левски. При сините Младенов остава четири сезона, в които е веднъж шампион и два пъти носител на купата. През 2003 се тества в Сакраменто Кингс, но се връща и прави най-силния си сезон в Левски със средно 13 точки на мач. След това през 2004 е привлечен в най-силния отбор в България Лукойл Академик. През първата си година там Бойко прави средно по 7.4 точки и 4.3 борби в Купата на УЛЕБ. Същия сезон става отново шампион на България. Следващите две години Младенов печели два пъти титлата и купата на България. Миналия сезон не беше много успешен за него, тъй като не получаваше достатъчно игрово време. За 24 срещи в българското първенство той имаше едва по 11.5 минути на мач със средно 5.96 точки и 2.79 борби.
Новият отбор на Младенов завърши на пето място в кипърското първенство миналата година. Аполон участва и в турнира FIBA Eurocup Challenge, където се представи много добре като стигна до полуфинал. Отборът е носител на Купата на Кипър за 2002. Играе в зала Аполон, която е за 1750 зрители.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи