Спортно-техническата комисия предложи 10 отбора в А-1 при мъжете


Спортно-техническата комисия предложи 10 отбора в А-1 при мъжете
27-08-2007 21:05

Спортно-техническата комисия към Българската Федерация по Баскетбол заседава днес и взе решение да предложи на Управителния съвет в мъжката А-1 да участват 10 отбора, а не както бе решено по-рано да са само 8. Припомняме, че 12 отбора подадоха заявки за участие в А-1 през новия сезон.
Управителния съвет заседава утре, 28 август от 16.00 часа в офиса на фирма „Праймспед”. Тогава ще бъде оповестено и окончателното решение на баскет централата ни. Управителният съвет ще утвърди и начина за провеждане на квалификациите за влизане в А-1, като засега освободени от квалификациите са само отборите, участници в Евротурнирите – Лукойл Академик и Спартак Плевен. 

 

Мъже А-1

Лукойл Академик*

Спартак Плевен* 
 

Кандидати за A-1

Левски

ЦСКА

Черно Море ИГ

Балкан

Рилски Спортист

Дунав 2007

Тунджа Ямбол

Сливен

Спартак МВР

Славия  

 

Мъже А-2

Видабаскет

Черноморец

Дунав

Черно Море Е-он

Берое Ст. Загора

Алвина

Спортист Своге 


Що се касае до женската А-1 спортно-техническата комисия одобри идеята за 6 отбора, приета в наредбата веднага след края на миналия шампионат. Това е и предложението за окончателно решение към управителния съвет. Заявките за участие са 8, което означава, че два отбора от квалификациите ще отпаднат и ще играят в А-2. Единствено Дунав Еконт играе в Европа и няма да играе в квалификациите.Възможно е обаче управителният съвет да приеме системи за квалификациите при мъжете и жените, в които да бъдат освободени и други отбори освен тези, които участват в Европа. 

 

Жени А-1
Дунав Еконт* 
 

 

Кандидати за А-1
Лукойл Нефтохимик
Берое 2007
Рилски Спортист
НСА
Монтана 2003
Левски Спартак
Славия 
 
Жени А-2
Черно Море Одесос
Тони 7 Сливен
Раковски Свелиево
 

 

*- класират се по право поради участие в Евротурнирите


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи