Божков: "Не се притесненяваме от Унгария"


Божков: "Не се притесненяваме от Унгария"
Георги Божков: "Нямаме притеснения от Унгария
27-08-2007 20:55 | basketball.bg

Селекционерът Героги Божков обяви пред официалният сайт на БФБ, че българския национален отбор за жени е добре подготвен и състезателките не се притесняват от тима на Унгария. Първият мач от допълнителните квалификации за Евробаскет 2007 в Италия е в сряда в зала "Миньор” в Перник от 18.00, а входът за феновете е свободен.
"Подготовката премина по план, като БФБ осигури всичко. В тима има колектив и очаквам  да покажем игра с хъс за победа и тактическа дисциплина. Не изпитваме никакви притеснения  от тима на Унгария. Много добре сме го разучили, благодарение  добрата работа на скаута на националните отбори Тони Дечев. Албена Брънзова също много ни помогна със сведенията си. В  мен има известно притеснение, защото към всичко подхождам  отговорно. Видяхте, че на мъжкия отбор не му стигнаха два коша.  Затова всяка точка е важна за нас", каза на пресконференция днес  Божков. Единственият проблем в състава му са вирусните заболявания, които тормозят някои състезателки. Вирус, но в по-лека форма са изкарали и Теодора Петрова и Албена Бачкова, които са пропуснали няколко тренировки.
"Положението при Петрова не е тежко за разлика от Зорница Костова и Радостина Славова. Предполагам, че в сряда тя ще играе. Достатъчно добре подготвена е за мачовете, които ни предстоят. Все пак за два дни не бе с тима заради инфекцията, която получи и я изпратихме вкъщи, което бе най-доброто решение в случая", допълни Божков.
Мачът ще бъде предаван директно по Канал 1 и сателитния ТВ България.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи