Евробаскет 2007 – ден втори


Евробаскет 2007 – ден втори
04-09-2007 10:22

Евробаскет 2007 - ден втори


4 СЕПТЕМВРИ
Група А

19.00 Русия - Израел

21.30 Гърция – Сърбия (ТВ България)
 

След добри резултати в подготвителния период Сърбия не разкри възможностите си вчера и загуби на старта от Русия. Тази вечер момчетата на Зоран „Мока” Славнич играят срещу европейския шампион Гърция, който победиха само преди месец с 31 точки на турнир във Франция. Мачът довечера е значително по-различен и и в никакъв случай няма да е приятелски. А и колегите от гръцката телевизия подсказаха, че този мач в важен за тях като показаха извадени моменти от срещите между двата отбора в миналото. Зрителите в България ще може да видят този мач на живо по сателитния ТВ България.
Израел се държа достойно срещу гърците снощи и загуби с 10 точки, като разликата стана накрая. Очевидно и умората след изморителната допълнителна квалификация си каза думата. Русия пък ще се опита да дублира успеха си от вчера, като старши треньорът на отбора, евреина Дейвид Блат най-добре знае силните и слабите страни на съперника си довечера. 
 

Група B

20.00 Хърватска - Португалия
22.30 Испания - Латвия 
 
 

Ще видим доколко сериозни са амбициите на Латвия в мача им от 22.30 срещу домакините от Испания в Севиля. Очевидно те са добре подготвени, но шансовете срещу Гасол и компания са минимални. Преди тях Хърватска ще има поправителен след изненадващата загуба вчера. Този път съперник е най-слабия отбор в тази група Португалия и победата е задължителна. В противен случай ги грози отпадане още след първата фаза след като утре срещат Испания. 
 

Група C

19.00 Литва - Чехия 
21.30 Германия - Турция  
 
 

Литва убедително надигра Турция и е фаворит за първото място в групата. Съперник ще им бъде борбения отбор на Чехия, който за малко не поднесе изненада вчера в мача срещу Германия. Дирк Новицки и компания трябваше да работят допълнително „пет минути”, за да се поздравят с успех.

Един от най-интересните двубои от днешната програма е мачът между Германия и Турция. Южните ни съседи имат добър състав, но са прекалено „меки” в защита. Особено на такива големи форуми това е от голямо значение. Първа цел естествено ще бъде опазването на Дирк Новицки, дали ще се справят ще видим довечера. 
 

Група D
20.00 Франция - Италия

22.30 Словения – Полша 
 

Словения едва не загуби снощи след като водеше през целия мач срещу Италия. Тази вечер те имат по-лек противник, но всяко едно подценяване може да коства много. Полша се държа добре срещу Франция, но в крайна сметка играчите на Клод Берго надделяха. Италия очаква събуждане от страна на своите звезди Марко Белинели и Андреа Барняни. Със сигурност в мислите им е предстоящия сезон в НБА, но все пак трябва достойно да представят родината си първо. Може би и контузията на капитана Галанда оказа своето значение върху колектива, а мачът срещу Франция може да бъде преломен за „адзурите”. Утре те играят със значително по-слабия отбор на Полша.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи