Унгария ни даваше победата, ние не я пожелахме


Унгария ни даваше победата, ние не я пожелахме
Унгария победи с 9 точки
08-09-2007 19:22

Българският женски национален отбор претърпя втора поредна загуба в квалификациите за класиране на Евробаскет 2007. След изключително слаб и нервен мач нашите баскетболистки отстъпиха с 47-56 на Унгария и с това шансовете ни за излизане от групата значително намаляха.

Унгарките ни поведоха от самото начало и в края на първата част вече имаха 12 точки преднина (24-12). В първата минута на втората четвърт разликата достигна 16 точки (28-12), но последваха 14 поредни точки на баскетболистките на Георги Божков за 28-26. Това стана в 14-та минута на мача. Оттук докрая нашите успяха да вкарат едва 21 точки за 26 минути игра. Унгарките бяха сковани и определено сякаш искаха да ни подарят победата. За съжаление България не приличаше на себе си и не пожела да я вземе. Ако те бяха изиграли на 50 % от това, което показаха срещу Унгария в Перник преди десетина дни щяхме да се поздравим с успех. За съжаление допуснахме ужасно много брак в нападение и в крайна сметка загубихме с 9.

Както и през седмицата в Израел баскетболистките на България успяха да вкарат едва 2 точки в последните 6 минути. В последната част като вкараш само 6 точки шанса да победиш не е много голям.
От зоната за 3 точки процента бе само 15 92 от 13), но по-лошото е, че бяха пропуснати много лесни кошове под самия кош. За 2 точки бяхме само 46 % (16 от 35).Сега трябва да се надяваме Унгария да загуби в Израел и ние да гоним срещу еврейките голяма победа, която да ни класира за допълнителния турнир в Ланчаиано, Италия.

Таня Чиров вкара 13, а Милена Томова завърши с 10 точки. Само те двете достигнаха двуцифрената граница в точките за България.

За Унгария Тимеа Береш завърши с 14, а Далма Ивани вкара 12 точки и подаде 10 асистенции.
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007
  
СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2007
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДВУБОЯ УНГАРИЯ - БЪЛГАРИЯ 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи