Еврошампионът оцеля


Еврошампионът оцеля
Папалукас вкарва последния кош за Гърция
15-09-2007 04:00

Еврошампионът Гърция победи по невероятен начин Словения в последния четвъртфинал на Европейското първенство. Гърците спечелиха с 63-62 след невероятен обрат и ще срещнат Испания на полуфинала.
 
Както и се очакваше двубоят започна равностойно и със здрава игра в защита. В първата четвърт никой не успя да вземе сериозно надмощие и тя завърши 17-14 за Словения. Второта се разви по същия начин до резултат 28-27 за Гърция. Тогава в последните минути словенците вкараха седем поредни точки и така се оттеглиха на почивката с преднина 34-28.
 
Началото на третата част бе катастрофално за Гърция. Словения вкара нови седем поредни точки и поведе с 41-28. До края на частта те поддържаха преднината си и преди последните десет минути резултатът бе 51-40. В последната четвърт Словения дори поведе с 14 точки, 58-44, най-голямата разлика в мача. Тогава пък дойдоха кошмарните минути за тях. Гърците постепенно започнаха да стопяват разликата и резултата стана 62-55 1.30 преди края. Словения изпусна в следващата атака, а Папалукас вкара тройка за гърците. Словенците отново сгрешиха и последва тройка на Зисис за резултат 62-61. Словения пак сгреши, Папалукас вкара кош седем секунди преди края и след това Яка Лакович изпусна тройка и Гърция спечели в крайна сметка този пореден инфарктен двубой на това първенство.
 
Теодорос Папалукас донесе победата на своите след невероятна последна част. Той завърши с 17 точки и 5 борби. Лазарос Пападополус добави 10 точки. За Словения лидерите на отбора Рашо Нестерович с 16 точки и 11 борби, Яка Лакович с 14 и Матиас Шмодис с 10 бяха най-добри, но в решителните моменти и тримата разочароваха и не успяха да извоюват победата, която като че ли повече заслужаваха.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи