Последен мач за Шай Щрикс


Последен мач за Шай Щрикс
Шай Щрикс
16-09-2007 21:34

Израелският съдия Шай Щрикс ръководи днес последния мач в кариерата си. Добре познатият у нас рефер получи престижен наряд за последен път в своята кариера. Той бе един от тримата съдии на двубоя за 5-6 място на Евробаскет между отборите на Хърватска и Германия.
50-годишният Щрикс в последните години живее в България. От 2002 той ръководеше мачове в българското първенство, а в същото време и в израелското. Израелският арбитър бързо се утвърди като един от най-добрите съдии в България. Много пъти бе избиран да бъде съдия на някои от най - напечените срещи от шампионата.
На Европейското първенство Щрикс бе съдия в четири мача - Португалия - Испания, Хърватска - Полтугалия, Геpмания - Словения и Хърватска - Германия.
Самият мач за 5-6 място бе спечелен от Германия с 80-71. След силно първо полувреме хърватите имаха осем точки преднина, но през второто германците водени от Дирк Новицки успяха да се доберат до победата. Новицки отново бе над всички и завърши с 31 точки, 12 борби и 4 асистенции. За хърватите Марко Банич вкара 16 точки.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи